Jernbanenyheder II. kvartal 2010

Danmark

Deutsche Bahn køber Arriva

I fremtiden er det tyske Deutsche Bahn, som står bag selskabet Arriva, som også tager sig af bus- og togdrift i Danmark. Bestyrelsen for det britiske selskab Arriva har besluttet at indgå aftalen, hvor Deutsche Bahn køber selskabet for 1585 milliarder pund eller omregnet 13.473 milliarder kroner.

Hovedkvarteret i Sunderland og Arriva-navnet skal i første omgang bevares, så i praksis bliver der ikke forskel at mærke for passagererne.

Tidligere har Arriva haft forhandlinger med bl.a. det franske SNCF om overtagelse, men det blev altså DB som løb med selskabet, som driver jernbaner og busser i 12 europæiske lande og i 2009 havde 42.300 medarbejdere. I Danmark har Arriva 5.000 ansatte.

Da driften af de Midt- og Vestjyske jernbanelinjer for et par år siden var i udbud var det som bekendt Arriva som løb med licitationen, men interessant nok var DB også dengang en af byderne - som altså blev slået af Arriva. Nu bliver det så alligevel DB som kommer til at stå for driften. If you can´t beat them, eat them?
(jh) 22.04.2010, opdateret 24.04.2010

 

Til top